09/07: Naar New York

Om 8:30 werden we door Gert, de vader van Jolanda, naar Schiphol gebracht. We hadden al online ingecheckt, dus we hoefden alleen maar de bagage weg te brengen, maar door problemen met de bagagebanden duurde het toch geruime tijd voordat we onze tassen kwijt waren. Na samen nog een klein hapje en drankje genuttigd te hebben, zwaaiden Gert en Brannie ons vervolgens om 11:30 uit terwijl we richting gate verdwenen.

Gate F5 met ons vliegtuig

Om 12:45 begon het boarden en het vliegtuig vertrok mooi op tijd om half twee.

Eten aan boord
Na een vlucht van ruim zeven uur, kwamen we vervolgens iets na drieën aan in New York.

Een limo zou ons rond vier uur van JFK op komen halen om ons naar ons hotel te brengen, maar het kostte door de lange rijen erg veel tijd om langs de mensen van de Homeland Security te komen. Wat vingerafdrukken en irisscans later, reden we uiteindelijk om ca 17:15 weg vanaf JFK richting Manhattan.

Kees vond de limo, net als wij trouwens, geweldig

Na verschillende wegwerkzaamheden tegengekomen te zijn, waaronder een afgesloten tunnel, kwamen we vijf kwartier later aan bij het Herald Square Hotel.

In de limo op weg naar Manhattan

Lekker relaxen...

Sommige dingen hadden iets soepeler kunnen gaan vandaag, maar ‘t is verder helemaal goed gegaan. We zijn in New York – onze vakantie is nu echt begonnen!

In New York Naar de souvenirs kijken we later nog