10/07: New York

Vanmorgen werden we allemaal vroeg wakker… om 5 uur. New York was toen nog wel heel erg stil en gedurende de ochtend merkten dat deze stad op zondagochtend wel aardig lang stil blijft.

Stille straten...

Times Square

We hebben buiten ontbeten in een klein parkje. Daarna zijn we via Times Square doorgelopen naar een groot park: Central Park.

Central Park

Central Park

Na half Central Park doorgelopen te hebben, was het nog steeds best wel vroeg. We waren van plan om via het park naar het American Museum of Natural History te lopen, maar dat dat zou pas om tien uur open gaan. In het park hebben we derhalve maar een poosje naar een softbalwedstrijd zitten kijken.

Even een ijsje eten...

Softbalwedstrijd in Central Park

Zodra het museum open ging, stonden we voor de deur. We hebben binnen zo ongeveer alles wel gezien. Het mooiste vonden we de zeewereld.

T-Rex

You Dum Dum

Na nog even een bezoekje gebracht te hebben aan Grand Central Terminal, hebben we ons avondeten genoten bij het Hard Rock Cafe.

Grand Central Terminal

Hierna meldden we ons bij het Rockefeller Center voor de Top of the Rock en een spectaculair uitzicht over de stad.

Uitzicht vanaf het Rockefeller Center

Een stad die toch wel erg groot is; we voelen onze voeten na vandaag aardig…

Van de weersverwachtingen snappen we trouwens weinig. 21ºC en bewolkt, blijkt in de praktijk zo’n 27ºC en een zo goed als geheel strakblauwe lucht.
Maar ons zul je daar niet over horen klagen 😉 (hoewel…. af en toe…)