11/07: New York

Half zes wakker dit keer. Helemaal niet erg, want we moeten al vroeg op pad vandaag. We hebben kaartjes voor de kroon van het vrijheidsbeeld gekocht en het zijn kaartjes voor de eerste boot van de dag. Vanavond slapen we in een ander hotel; eentje vlak bij JFK airport. Voordat we naar Lady Liberty eerst uitgecheckt en onze bagage achtergelaten in een aparte ruimte.

De eerste boot naar Liberty Island vertrekt om 08:30 en om 8:00 moet je eerst je gekochte kaartjes nog even afhalen in Battery Park. Om 7:15 waren we daar en we waren niet de eersten…
Kaartjes om 8:00 bij het raam afgehaald, om 8:30 met de boot mee naar Liberty Island en daar de 354 treden op naar de kroon van Lady Liberty.

Statue of Liberty

Een flinke trip omhoog en bovenin een krappe bedoening; de bovenste trappen zijn een stuk smaller en lager dan die beneden en de kroon zelf is met tien personen echt vol. Als het kwik dan ook nog eens omhoog gaat naar zo rond de 30°C, dan gutst het zweet al gauw de traptreden af…

Uitzicht vanuit de kroon

Een bezoek aan het vrijheidsbeeld hadden we dankzij Kees op ons lijstje staan (anders waren we zelfs helemaal niet naar New York toe gegaan). Hij vond het geweldig en het is ook zeker een ontzettend leuke ervaring en heel erg de moeite waard om eens te doen.

Wij in de kroon

Na Liberty Island vaart de boot naar Ellis Island, waar we ook even hebben rondgekeken. De kinderen vonden dit niet zo interessant en hadden het – het was vandaag zoals gezegd ook weer aardig warm – wel een beetje gehad.

Ellis Island

Terug richting hotel dan maar, om de bagage op te halen en naar het nieuwe hotel te gaan. Omdat we in het nieuwe hotel pas om 15:00 welkom zijn en het nu net 12:00 is, besluiten we eerst lekker uitgebreid te gaan lunchen in het parkje waar we eerder ook zaten. Eerst bij Subway langs voor was broodjes (nou ja,’tjes’…) en in een supermarktje wat te drinken gehaald.

Broodje Broodje

Na de lunch onze bagage opgehaald in het hotel en een taxi aangehouden om ons naar het nieuwe hotel te brengen.

Taxiritje richting JFK

We komen er om 15:05 aan, relaxen dan wat op onze kamer en we bestellen wat bij een pizzeria en laten dit bij ons in het hotel bezorgen. Lekker eten, niet duur en ook Kees is erachter dat small, medium en large hier in de VS een wat andere betekenis hebben dan thuis…
Een medium pizza