12/07: New York > Prescott

Vandaag een reisdag. We begeven ons vandaag naar het zuidwesten.
Wederom vroeg wakker, half vijf. Aangezien we de tassen moeten pakken en om zes uur willen ontbijten om vervolgens om half acht in de shuttlebus naar het vliegveld willen zitten, komt ons dit niet verkeerd uit. We kunnen lekker rustig aan doen.
Om kwart voor acht komen we aan op JFK airport, alwaar onze vlucht naar Phoenix zal vertrekken vanaf terminal 7, gate 4. Natuurlijk ben ik niet verbaasd als het inchecken niet helemaal soepel gaat. Er blijken problemen te zijn met het uitprinten van de labels voor de bagage, maar alles loopt toch nog aardig vlot en zo hebben we nog genoeg tijd om rustig drankje te nemen voor het boarden begint. Kees en Ilse willen vervolgens ook nog iets te knabbelen, maar dat mogen ze dan van ons wel lekker zelf gaan halen. Na een klein beetje tegensputteren begeven de twee zich richting een pretzelverkooppunt en even later komen ze met twee pretzels weer onze kant op. Dat hebben ze dan ook maar weer mooi overleefd.

De gevaarlijke pretzelmissie

Het vliegtuig vertrekt volgens schema om tien uur en na vijf uur komen we, wederom volgens schema, om twaalf uur aan in Phoenix.

In de lucht met US Airways

In Phoenix halen we onze huurauto op bij Dollar. We hebben een minivan gereserveerd en echt veel keus hebben ze niet: er staat er eentje – een Chrysler Town & Country Touring.

Een Chrysler Town & Country Touring

‘t Is even wennen aan het niet schakelen en het kost even wat moeite om uit te vogelen wat alle knopjes en hendeltjes zo ongeveer doen, maar we rijden zonder problemen naar de Walmart in Scottsdale.

Op weg naar Walmart

We halen bij de Walmart wat drinken en broodjes voor de lunch, halen een voorraadje water en een koelbox en dan rijden we verder naar Prescott.

We checken in in het Best Western Prescottonian, het eerste hotel deze reis met een zwembad. Ilse, Kees en Jolanda duiken er gelijk in en Bouko komt erachter dat hij geen zwembroek mee heeft.

Het eerste zwembad

Bouko zorgt dan maar voor het uitladen van de auto. Bij het naar de hotelkamer brengen van de zojuist aangeschafte koelbox, staat hij ineens met alleen het handvat in zijn hand en ligt de koelbox op de grond. Er is iets niet helemaal goed, er lijkt wat afgebroken te zijn. Morgen dan maar weer even de Walmart een bezoekje brengen met de koelbox en dan gelijk kijken of ze nog mooie zwembroeken hebben.

Voor het avondeten kiezen we voor een Mexicaans familierestaurant op het terrein van het hotel. Heerlijk gegeten.

Mexicaans gegeten; de kinderen wat minder

Terug in de hotelkamer duikt Ilse meteen in bed. Jolanda trekt haar haar kleren uit, maar aan tanden poetsen e.d. komt ze niet toe; Ilse is binnen een halve minuut weg.

Als een roos...

Het zijn ook wel lange, vermoeiende dagen geweest, zeker voor de kinderen. Ze hebben het tot nu toe fantastisch gedaan en daar zijn we heel erg trots op.