13/07: Prescott > Sedona

Jeetje. Beloof je netjes een stukje online te plaatsen, zit je juist net in een hotel zonder internet. Uiteindelijk maar (alweer later dan gepland) een restaurant opgezocht met gratis WiFi.

Het stukje van woensdag de 13e:
Vandaag is eigenlijk de eerste echte vakantiedag… en we raken eraan gewend; weer vroeg wakker.
De eerste echte vakantiedag?!? In eerste instantie, in onze oorspronkelijke planning, begon onze reis met een vlucht naar Phoenix, zeg maar de reisdag die we gisteren hadden. De tussenstop in New York hebben we alleen gemaakt omdat Kees het vrijheidsbeeld zo graag wilde zien. Wellicht een beetje decadent, maar wel erg leuk en erg de moeite waard. Bedankt Kees!
Maar goed, deze woensdag zou dus de eerste dag geweest zijn waarop we echt wat van de VS zouden gaan zien. En hoewel we nu net vijf dagen op reis zijn, hebben we nu al het idee hier twee weken te zijn. Voelt heel apart, maar ook goed.

Maar de dag van vandaag.
Om 7.00 ontbeten en daarna de auto in om vanuit Prescott richting Watson Lake te rijden, alwaar we de Granite Dells hebben bewonderd. We hebben er een kleine trail gelopen, waarbij we erg mooie dingen gezien hebben. Niet alleen aan landschap, maar ook aan dieren. Ook de kinderen vonden dit helemaal geweldig. Hieronder een verzameling aan foto’s die we tijdens deze wandeling hebben gemaakt:

Watson Lake

Kees en Jolanda aan de wandel

Krekel

Ilse on top of the world

Libelle

Hagedisje

Rare tor

Squirrel

Adelaar

Watson Lake

Krabbetje

Na een uur of twee rondgelopen te hebben, zijn we verder gereden naar Cottonwood om daar de plaatselijke Walmart te vereren met een bezoekje. We reden over de 89A, door de bergen, onder andere door het oude mijnstadje Jerome. Een ontzettend mooie route met veel stijgen en dalen en erg leuke (haarspeld)bochten. Jolanda reed en ze deed het fantastisch.

Jo rijdt

Heel iets anders dan New York...

In de Walmart eerst de koelbox teruggebracht. We waren niet de eersten, werd ons verteld… We kregen het geld terug en daarmee hebben we een nieuwe, ander merk/type, koelbox gehaald. En natuurlijk haalden we ook nog een zwembroek voor Bouko.

Vanuit Cottonwood reden we door richting Crescent Moon Ranch om daar wat te lopen en vanaf Red Rock Crossing een paar plaatjes van Cathedral Rock te schieten.

Red Rock Crossing

Cathedral Rock

Het plan was om daarna verder te rijden naar het startpunt van de Devil’s Bridge Trail en dan deze trail te lopen, maar het startpunt van de trail bevindt zich vanaf de normale weg ca 1,5 mijl rijden op een onverharde weg. Omdat ´onverhard´ zoveel kan betekenen hebben we wel even gekeken en een korte poging gewaagd, maar het leek ons niet slim de hele weg af te rijden met onze minivan. We zijn dus maar omgekeerd en hebben ons richting ons hotel in Sedona begeven.

Geen Crescent Moon op weg naar Sedona

Doordat we wat tijd over hadden doordat we niet de Devil’s Bridge Trail hebben gelopen, had Ilse bij het hotel meer zwembadtijd en dat vond ze helemaal niet erg. En ook Bouko heeft gelijk z´n nieuwe zwembroek uitgeprobeerd.

Bouko heeft een nieuwe zwembroek

´s Avonds hebben we gegeten bij een Indiaas restaurant – om eens even iets anders te doen – en rond negen uur zijn we gaan slapen.

Bij de Indiër