14/07: Sedona > Grand Canyon

Vanmorgen begonnen we, voor ons doen, laat. We zaten om half 9 aan het ontbijt. Na het ontbijt vertrokken we naar Slide Rock SP; een natuurlijk zwemparadijs.

Op weg naar Slide Rock SP

Slide Rock SP

Het deed denken aan een subtropisch zwemparadijs met zelfs een wildwaterglijbaan. Enige verschil: dit water is echt ijs en ijs en ijs koud!! Ilse vond dat echter geen enkel probleem en spatterde al snel vrolijk rond. Kees had er iets meer moeite mee, maar ging toch dapper met zijn zusje mee. Jolanda liet zich na een tijdje overhalen om ook een paar keer door de wildwaterstroom te gaan. KOUD!!! Bouko begon er helemaal niet aan en had heel slim zijn zwembroek in de auto laten liggen. Na 2 uur spetteren hielden we het voor gezien. Ilse had inmiddels best een zeer achterwerk van al dat glijden over de rotsen.

Ilse van de ´glijbaan´

Kees van de ´glijbaan´

Ilse en Kees van de ´glijbaan´

De volgende stop: West Fork Oak Creek. Hier maakten we een wandeltocht door de prachtige natuur. We liepen door het bos, langs bergwanden en moesten meerdere malen het water oversteken. Dat oversteken ging niet via bruggetjes, maar je moest van steen naar steen stappen of via boomstammetjes. Een heel avontuur dus.

Op weg naar Oak Creek

Op weg naar Oak Creek

Grote rode mieren

Op weg naar Oak Creek

Kees steekt Oak Creek over

Oak Creek

Ilse zoekt verkoeling in Oak Creek Kees zoekt verkoeling in Oak Creek

Na dit avontuur moesten we een heel eind door mooie landschappen rijden en we kwamen uiteindelijk op onze laatste bestemming van deze dag: The Grand Canyon!

Grand Canyon

Bouko kijkt waar we heen moeten

Ons hotel: Thunderbird Lodge, met uitzicht op de Canyon!

Uitzicht vanuit hotelkamer

We hebben nog een korte wandeling langs de Grand Canyon gemaakt en zagen daarbij twee condors zitten op een rots, erg mooi!

Grand Canyon

Kees houdt z´n zusje maar goed vast...

Kees, Jolanda en Ilse bewonderen de Grand Canyon

Die condors waren overigens niet de enige bijzondere dieren die we hebben gezien vandaag. Toen we bij de McDonald’s aankwamen om wat te eten, zagen we op de parkeerplaats 3 enorme herten lopen! Ze waren helemaal niet bang voor mensen. Kees kon zelfs heel dichtbij gaan staan om een foto te maken.

Hert