15/07: Grand Canyon > Page

Om 5:30 had Bouko onze kamer in de Thunderbird Lodge aan de Grand Canyon South Rim al verlaten om in alle rust foto’s te kunnen maken van plekken waar de dag daarvoor telkens hordes kleine Japannertjes voor hadden gestaan. Een uurtje en aardig wat foto’s later, keerde hij terug naar onze kamer en liet hij meteen de mooiste foto’s aan ons zien: van vijf herten die letterlijk naast onze kamer in het gras hadden staan grazen…

Uitzicht vanaf de South Rim

Een van de herten bij de Thunderbird Lodge

Weer een uurtje later ontbeten in de Bright Angel Lodge en daarna weer het park uit om ons te melden bij Grand Canyon Airport. Vanaf daar hebben we een privé helikoptervlucht gemaakt van een klein uurtje langs, over en door de Grand Canyon. Echt een supermooie ervaring!

Onze helikoptervlucht!

Onze helikoptervlucht!

Onze helikoptervlucht!

Onze helikoptervlucht!

Onze helikoptervlucht!

Onze helikoptervlucht!

Onze helikoptervlucht!

Onze helikoptervlucht!

Na de helikoptervlucht zijn we het Grand Canyon National Park weer ingereden om deze via de East Rim Drive (64) weer te verlaten. Na nog een aantal tussenstops op deze weg, verlieten we het park definitief en reden we richting Page.

Mather Point

Mather Point

Mather Point

Bij een 'anoniem' viewpoint

Onze helikoptervlucht!

Tusayan Ruin and Museum

Tusayan Ruin and Museum

Desert View

Desert View

Desert View

Vlak voor Page brachten we nog een bezoekje aan de Horseshoe Bend. Een klein maar lastig (en vooral erg warm) stukje lopen vanaf de nabijgelegen parkeerplaats.

De Horseshoe Bend

De weg terug vanaf de Horseshoe Bend...

Toen we na het bekijken van de Horseshoe Bend terugkwamen op de parkeerplaats, zagen we dat de achterklep van onze auto open stond. Hadden we blijkbaar niet goed dicht gedaan. Maar de auto stond er nog en alles wat erin lag, bleek onaangeroerd.

Een hartverzakking en een grote opluchting later, reden we door naar Page, naar onze volgende slaapplaats: Debbie’s Hideaway. We kwamen hier terecht in een geweldig leuk cottage, met meerdere kamers en een keukentje met alles erop en eraan. Er stonden ook verschillende spellen in de kast in de woonkamer en we besloten de avond met een spelletje Monopoly.

Onze Debbie's Hideaway cottage

Een spelletje Monopoly