16/07: Page > Monument Valley

Deze zaterdag werden we voor het eerst op een normaal tijdstip wakker en waar we eerdere nachten ook tussendoor geregeld nog eventjes wakker werden, hadden we daar afgelopen nacht ook geen last van. Heerlijk geslapen dus. De beste nacht in de VS tot nu toe. Wel vreemd eigenlijk, als je kijkt waar we de nacht door hebben gebracht…

Geen nachtmerrie gehad

Na in ons eigen keukentje een simpel ontbijtje genuttigd te hebben, gingen we op pad.
Maar niet zonder eerst uitgecheckt te hebben, natuurlijk. Hoewel… uitchecken? Er was niemand aanwezig om bij uit te checken. Wel hing er een briefje waarop stond welk nummer je kon bellen als je iemand nodig had. Gebeld dus maar en toen te horen gekregen dat we de sleutel in de cottage neer konden leggen en dan was alles oké. Dat dus maar gedaan en toen in de auto richting Lower Antelope Canyon.

Lower Antelope Canyon is een zogenaamde slot canyon; het woord ‘slot’ betekent ‘smalle gleuf’ – een slot canyon is een kloof met hoge verticale wanden, die erg dicht bij elkaar staan. De meeste slot canyons zijn gevormd in droge gebieden, waar incidenteel heftige overstromingen plaatsvinden. Tijdens dergelijk natuurgeweld schuurt het water met steen en ander puin door de zachtere rotslagen heen, waardoor de smalle kloven ontstaan.
Zo’n heftige overstroming heeft een aantal bezoekers van de Lower Antelope Canyon in 1997 het leven gekost. Vlak bij de canyon staat een gedenkteken voor deze mensen en in de canyon zelf zijn op verschillende plaatsen metalen trappen geplaatst na dit incident.

Waarschuwing voor overstromingen

Gedenkteken voor in 1997 omgekomen mensen

Wij vonden Lower Antelope Canyon alle vier echt ontzettend mooi en we hebben in een uurtje tijd een heleboel foto’s gemaakt. Om elke hoek en met elke keer omdraaien zag je wel weer een nieuw mooiste plaatje van de canyon; ‘t is alleen wel ontzettend lastig foto’s maken beneden in zo’n gleuf.

Lower Antelope Canyon van buiten/boven

In de slot canyon Veel foto's maken

Ilse d'r nieuwe knuffel was ook mee

Soms waren de gleuven lastig door te komen

Tweederde van ons fototeam

Smalle gleuf, dat klopt wel ja

Door de canyon heen

Boven zagen we een prachtige lucht

Even poseren...

Trap af

En trap op de canyon uit

Hierna zijn we nog even bij de Glen Canyon Dam wezen kijken, bij Lake Powell.

Bij de dam gevonden gesteente

Tentoonstalling over de dam met oa dinodingen

Dinodingen

Glen Canyon Dam

De Colorado rivier levert veel stroom

Daarna zijn we doorgereden naar Monument Valley. In Monument Valley hebben we een gedeelte van de Wildcat Trail gelopen en daarna hebben we ingecheckt in hotel The View. Vanuit onze kamer hebben we een geweldig uitzicht!

Op weg naar Monument Valley

Onderweg naar Monument Valley

Monument Valley mittens

De Wildcat Trail

De trail leidde ons door een prachtige omgeving

Wildlife

Deze is nep (uit het museum in NY), maar we hadden er wel eentje beloofd...

Geweldige uitzichten

In de verte regende het

Vanaf ons balkon...

Nog even wat gegeten en daarna naar bed gegaan. Vanaf ons balkon zagen we nog dat we ook buiten een oude western hadden kunnen kijken, maar dat hebben we maar gelaten…

Een van de vele westerns gefilmd in Monument Valley