18/07: Cortez > Moab

Weer goed geslapen en ‘pas’ om 7.30 aan het ontbijt, dat bij het hotel waar we verbleven geserveerd werd in een naastgelegen buurtcentrumpje…
Vervolgens rond 9.30 vanuit Cortez vertrokken richting Moab om onderweg het gebied The Needles in het Canyonlands National Park aan te doen.
Tijdens de rit weer prachtige landschappen en uitzichten tegengekomen, maar die waren niet aan iedereen besteed 😉

Op weg van Cortez richting Canyonlands NP

Nog even verder slapen

Op weg van Cortez richting Canyonlands NP

In Canyonlands NP richting Visitor Center

‘t Is ook vermoeiend al dat gereis. En dan de warmte er ook nog eens bij…
Ilse is een beetje verkouden geworden van airco uit, warmte in, warmte uit, airco in, etc

Na twee uurtjes rijden aangekomen in het Canyonlands National Park om van de prachtige natuur van The Needles te genieten en twee korte trails te lopen. Het was weer schitterend.
Eerst liepen we een trail vanaf Cave Spring, die je langs oude verblijfplaatsen van cowboys brengt en verschillende historische rotstekeningen. Een leuke korte trail waarbij we ook tweemaal een houten ladder moesten beklimmen.

Onder rotsen was het lekker koel

En dat hadden die oude cowboys ook door

Een kleine grot Rotstekening

Rotstekening

Een van de twee trappen tijdens de Cave Spring trail

Vanaf Pothole Point liepen we de volgende trail. Tijdens deze trail zijn mooie vergezichten van de omgeving te zien en heel wat zgn potholes, gaten in de rotsbodem.

Ja, da's best vermoeiend Veel drinken

Mooie uitzichten

Even uitrusten, genietend van het uitzicht

En vol goede moed verder lopen

Rotsbodem met potholes

Zoveel mooie plaatjes te schieten

Heel bijzonder om te zien dat we ook tijdens deze twee korte trails in dit ene gebied in het park zoveel verschillende landschappen voorgeschoteld kregen door moeder natuur.

Ook tijdens deze korte trails veel verschillende landschappen

Laag veel zand en flink wat begroeiing

Hoger de rostbodem met de potholes

Apart om tussen alle potholes door te lopen

We zijn er bijna

Nog een klein stukje

Richting het eind van de trail/></center><br />
<center><img src=

Onderweg vanuit The Needles naar Moab nog even gestopt bij Newspaper Rock, een platte rots met een van de grootst bekende verzameling petrogliefen (van de Griekse woorden petros “steen” en glyphein “kerven”. Vaak worden petrogliefen in het Nederlands rotstekeningen genoemd.)
Op de rots staan afbeeldingen van mensen op paarden, wielen, wild en andere voorwerpen en dieren.
Verondersteld wordt dat de petrogliefen in de rots zijn gekerfd door Indianen. De reden voor de hoge concentratie petrogliefen is onduidelijk, wat de rots nogal mysterieus maakt.

Newspaper Rock moet ook op de foto

De petrogliefen op de rots

In Moab bij ons hotel, Inca Inn, aangekomen bleek dat we het zwembad daar niet konden gebruiken. En dat was net wat Ilse zo graag wilde doen.
Het filtersysteem was afgelopen nacht defect geraakt en inmiddels al wel weer gemaakt, maar nu moest eerst het water een dag zonder mensen erin weer oké worden.
Vlakbij de Inca Inn zit echter ook het Moab Recreation and Aquatic Center, waar we ook terecht konden om te zwemmen.

De Inca Inn is het eerste hotel waar we, sinds het Herald Square hotel in New York, langer dan een nacht verblijven. Een mooi moment dus ook om, na een weekje reizen, de wasserette op te zoeken om wat kleren te wassen. Jolanda, Kees en Ilse doken het zwembad in en Bouko de wasserette.
We hadden al een paar dagen in de weersverwachtingen de woorden ‘regen’ en ‘onweer’ langs zien komen, maar we hadden er nog helemaal niets van gemerkt. Het was continu prachtig mooi weer zonder ook maar een spatje regen.
Tot vandaag. Aan het eind van de dag brak het noodweer los. Terwijl Jolanda met de kinderen aan het zwemmen was en Bouko zich vermaakte met het bekijken van ronddraaiende was- en droogtrommels in de wasserette overstroomde Moab zo ongeveer. De straten stonden echt helemaal blank, met centimeters water.
Later begon het verderop ook nog te onweren. Van de regen hebben we helaas niet echt mooie foto’s kunnen maken omdat we op het moment supreme geen fototoestel bij ons hadden, maar het onweer is aardig gelukt…

Boel water

Onweer verderop

Heerlijk avondeten genoten bij Moab Brewery en daarna in een erg benauwde hotelkamer gaan slapen…