22/07: Bryce Canyon > Springdale

Om zes uur ging de wekker vanochtend. We moesten vroeg op, want we moesten een tocht door Bryce Canyon NP gaan maken… te paard…
Ilse wilde dit heel graag, dus maar geregeld dat we vanochtend met de eerste groep mee konden vanaf Ruby’s Horseback Adventures.
Na afloop konden Bouko, Jolanda en Kees nauwelijks meer zitten of lopen, maar Ilse vond het geweldig en daar ging het om 😉

Ilse mocht vooraan rijden, achter de gids aan

Na de paardrijtocht verlieten we Bryce Canyon NP om ons te begeven naar Zion NP. Op weg daarnaartoe weer een heleboel moois gezien; wisselende landschappen, dieren en mooie tunnels tijdens de rit over de Zion-Mount Carmel Highway.

Op weg van Bryce naar Zion

Een geit onderweg

1.8km lange tunnel

Parkweg door Zion NP

Vanwege de toenemende drukte is het sinds enkele jaren niet langer toegestaan om de Scenic Drive door Zion NP met je eigen auto te rijden. Je moet nu gebruik maken van (gratis) shuttlebussen.

Zion NP Shuttlebus

We zijn eerst even wat gaan lunchen in het plaatsje Springdale, vlak buiten het park, en hebben daarna onze auto bij het Visitor Center neergezet. Vanaf het Visitor Center zijn we met de Shuttlebus naar de Zion Lodge halte gereden om vanaf daar de trails naar de Lower Emerald Pool en de Middle Emerald Pools te lopen.

Bouko fotografeert een squirrel

De betreffende squirrel

Bij de Lower Emerald Pool kun je onder een waterval doorlopen. Zo midden in de zomer was de waterval vanmiddag niet echt heel erg vol, maar er kwam nog genoeg water naar beneden om flink nat van te worden. Ilse vond dit wel lekker – heerlijk koel.

Lower Emerald Pool Een zuinige waterval

Nat was het wel

Ilse vond dat koude water wel lekker Een redelijk kletsnatte Ilse

Terug naar de busstop zagen we nog een mooi tafereel van een groep ruiters die de Virgin River overstak.

De Virgin River wordt door een groep ruiters overgestoken

De rivier de andere kant op

De Middle Emerald Pools Trail bleek echter gesloten te zijn vanwege rots-/steenval, dus uiteindelijk hebben we alleen de Lower Emerald Pool Trail gelopen. Dit was ook wel genoeg, want het was weer erg warm vandaag. We waren nu redelijk snel klaar, waarna de kinderen lekker het zwembad in ons hotel in Springdale op konden gaan zoeken…
Vanuit onze hotelkamer bleken we een uitzicht over (o.a.) het zwembad te hebben.

Uitzicht vanuit hotelkamer in Best Western Zion Park Inn