27/07: Stovepipe Wells > Lee Vining

Na een lekkere koele nacht – lang leve de airco – weer vroeg op vandaag voor de trip naar Lee Vining, aan de westelijke oevers van Mono Lake. We reden Death Valley via de westkant uit en kwamen hierbij langs het Father Crowley viewpoint, vanwaar je een prachtig uitzicht over de vallei hebt.

Zonsopgang in Death Valley

Uitzicht vanaf Father Crowley viewpoint

Uitzicht vanaf Father Crowley viewpoint

Vervolgens gingen we in het dorpje Lone Pine de Whitney Portal Road op, de Alabama Hills in. Sinds de jaren ’20 zijn er in dit gebied honderden scenes van films en reclames opgenomen. Via Movie Road rijden we verder naar het noorden.

Movie Road

Movie Road

We reden via Bishop naar Mono Lake. Mono Lake is ruim een miljoen jaar geleden ontstaan, heeft een oppervlakte meer dan 150 km² en is een van oudste meren van Noord-Amerika. Aan de zuidkant van het meer brengen we een bezoekje aan South Tufa Area, waar verschillende kalksteentorens – tufa’s – in het water en op de oever te zien zijn.

Tufa's op het land met op de achtergrond de bergen

Aan de oever van Mono Lake

Tufa's in Mono Lake

Tufa's in Mono Lake met op de achtergrond de bergen

Volgende stop was Bodie, een verlaten goudzoekersstadje – ghost town – ten noorden van Mono Lake.

Bodie

Bodie

Na enige tijd in het spookstadje rondgekeken te hebben, rijden we naar ons hotel in Lee Vining. Naast ons hotel vindt Ilse het eerste (100%) Mango ijs van deze vakantie 🙂

Ons hotel met daarnaast een supermarktje

Ilse heeft mango-ijs gevonden in het supermarktje naast ons hotel