28/07: Lee Vining > Merced

Vanmorgen stonden we vroeg op. We zaten om half zeven al aan het ontbijt bij Niceley’s. Na het ontbijt reden we naar Yosemite National Park. Weer een heel ander landschap en weer ontzettend mooi! Wel gek om een dag ervoor nog in de snikhete woestijn rond te rijden en dan hier ineens sneeuw langs weg te zien liggen.
Al bij de planning hadden we ervoor gekozen Yosemite National Park niet écht te bezoeken. Een keuze waar we niet echt spijt van hadden, want we vonden het in het park echt veel te druk. Een prachtige natuur, maar wat een mensen… We komen vast nog wel een keertje terug, maar dan niet in het hoogseizoen 😉

Tenaya Lake

Uitzicht vanaf Olmsted Point

Bij de Crane Flat Fire Lookout liepen we een korte trail om aan het einde daarvan in een toren te klimmen voor een prachtig uitzicht over de vallei.

Trail richting Crane Flat Fire Lookout

Uitzicht vanaf Crane Flat Fire Lookout

Helikopter bij Crane Flat Fire Lookout

Daarna reden we verder door het park naar het Visitor Center.

Kees maakt mooie foto's

Uitzicht over vallei

We kwamen verschillende tunnels tegen in het park

Vlak voor we bij het Visitor Center waren, zagen we de Upper Yosemite Fall. De waterval was erg vol. Gisteravond werd ons, door een vriendelijke man uit New Jersey (die al 35 jaar in dit gebied komt), verteld dat de afgelopen winter erg heftig en lang was geweest met veel sneeuw. Als het smeltwater kwam dus nu nog naar beneden. Erg mooi!

Bouko fotografeert Upper Yosemite Fall Upper Yosemite Fall

In het Visitor Center natuurlijk weer even wat geschiedenis- en aardrijkskundekennis opgedaan.

Soms vinden ze elkaar wel lief...

Als laatste brachten we een bezoek aan Mariposa Grove, waar we de mega grote en oude Sequoia bomen hebben bekeken. De oudste boom daar wordt geschat op 4600 jaar oud. Wij hebben een aantal bomen gezien, waaronder The Grizzly Giant. Deze boom is ongeveer 1800 jaar oud en circa 64 meter hoog!! De doorsnede van de boom is onderaan ruim 9 meter! We zijn ook nog even bij de California Tunnel Tree wezen kijken, een boom met een tunnel erdoorheen. Best vreemd om zo door een boom heen te kunnen lopen…

Veel sequoias in Mariposa Grove

California Tunnel Tree

De dag eindigde bij ons hotel in Merced, waar het zwembad helaas gesloten bleek te zijn ivm een kapotte pomp… dat was natuurlijk balen voor Ilse.

Travelodge Merced Yosemite